Mókusmentés

Hogyan is lett a mókusmentés

Mogyi története

Mókusmentés Gyerekprogram Balaton2015 július elején egy nagyon kedves család, hozta el hozzánk az akkor még nagyon picike és teljesen kiszáradt kismókust. A szeme még nem volt nyitva, teljesen védtelen volt. A kertjükben találták, de a környéken nem tudtak mókusfészekről. Mókust még nem neveltem így jött az állatorvosi konzultáció és megbeszéltük a teendőket, mivel a nyári hónapokban általában van kecsketejünk így a legkézenfekvőbb volt azzal megkínálni a kicsit. Mivel nagyon gyenge és kiszáradt állapotban volt óránként etettük és ezt követően látványosan erőre kapott. 3-4 nap múlva kinyíltak a szemei és egyre kíváncsibb lett a kislány. 

Mókusmentés Gyerekprogram BalatonTeltek a napok és egyre többet volt ébren és egyre mozgékonyabb lett. 2 héttel később már az egész családdal megismerkedett.  A családdal nagyon barátságos kíváncsi mindent látni akar és mindenhol ott akar lenni. Egy tüneményes kis lényt ismertünk meg benne, hatalmas mozgásigénnyel és tű hegyes karmocskákkal amikkel úgy szaladgál az emberen fel és alá körbe-körbe mint a fatörzsön, ezért „védő” öltözetett találtam ki hozzá. Fantasztikus csöppség, de nem tipikus házikedvenc, mert a szeretetét a körbe rajongással mutatja ki és minden pillanatban fel kell készülni, hogy ez a kis rosszcsont az ember fején-hátán landol és hatalmas sebességgel már rohangál is rajta. Akiket nem szeret, azokat megmorogja és előfordult, hogy meg is harapta, ha olyan valaki akart hozzá nyúlni, akivel nem szimpatizált az adott pillanatban.

Mókusmentés Gyerekprogram BalatonMogyi nevelése közben az erdész, vadász, állatorvos ismerőseinket kérdeztem, mi lesz a sérült, otthon megunt mókusokkal, azokkal is, amiket megvesznek az állatkereskedésben, de mégse kellenek, vagy valami okból kifolyólag kiesnek a fészekből, és az anyjuk magára hagyja. Megnyugtató választ  nem kaptam, az állatmenhelyek döntő többsége nem tudja fogadni őket, ezért eldöntöttük, hogy befogadjuk a mókusokat… ilyen még úgysincs máshol.

 

>>> Képgaléria

Hozzászólások lezárva.