Állati helyek a Balaton környékén – welovebalaton.hu

"Az elmúlt hetekben sok balatoni vadasparkot és állatsimogatót végigjártunk, ezek közül most megmutatjuk a nyolc kedvencünket. Ősszel ezek kivétel nélkül nyitva tartanak, így Balatonszárszón a gyilkos krokodilok, Keszthelyen a jámbor őzek, Veszprémben az Ázsiából frissen importált elefántok, Füreden pedig a Balaton hatalmas akváriuma is kiváló program lehet a következő hónapokra."

"Napfényudvar Minigazdaság Állatsimogató, Balatonszárszó

gyerekprogramokMindenbe belekontárkodó kecske, félénk nyuszik, sármos birka, valamint a tyúkok mellett földet túró disznó. A balatonszárszói minigazdaság testközelből mutatja be a háztáji állatok világát. A simogatás mellett a tyúk-liba és kacsatartás szorgos hétköznapjaival is megismerkedhetnek itt a gyerekek. A nagy madárparkból külön említést érdemelnek a kecses gerlék és galambok."

Az eredeti teljes cikk: welovebalaton.hu

Magyar Nemzet – Ősszel is nyitva tart a Balaton

"Holnaptól november 2-ig rendezik meg az országban egyedülálló koncentrált eseménysorozatot a tó partján és a környéken

Halak, vadak, ízletes borok és rengeteg érdekes kulturális program várja az őszi szünetben a Balatonhoz látogatókat. Miután a tavaszi Nyitott Balaton programsorozat várakozáson felüli sikert aratott, az eredményen felbuzdulva a Balatoni Regionális Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szövetség ősszel újra meghirdette a régióba invitáló eseményláncolatot Ősszel is Balaton címmel. Az október 22-től november 2-ig tartó, az országban egyedülálló koncentrált kínálatról Fekete Tamással, a TDM szervezet alelnökével beszélgettünk.

…sok helyen várják a gyereket színvonalas programokkal, Balatonszárszón csokoládékiállítás és -gyártás lesz a József Attila Múzeumban, szintén Szárszón az állatsimogató várja különleges programokkal a legkisebbeket, máshol az ősz terményeibõl, gesztenyéből, kukoricából lehet majd tárgyakat készíteni…"

Eredeti cikk

Szent István öröksége – Szárszói Hírmondó 2014 szeptember – október

A Szárszói Hírmondó 2014 szeptember – októberi számában megjelent cikk, melyben rólunk is írnak.

balatoni gyerekprogram

"A kitüntetettek: Tókáné Rózsa Andrea, Torma Marianna Mária, Kecskés Sándor, Perlaki Endre, Krukk József, Schumann László, Kiss Gyögy és neje (a Napfényudvar állatsimogató üzemeltetõi)

Mit jelent Szent Istvánt, az államalapítót ünnepelni? A családi ünnepektõl lényegesen különbözik ez az ünnep. Más, de mégis a nagy család, az ország ünnepe. Apáti Kinga Csilla, a Balatonszárszói Polgárõr Szervezet elnöke az ünnepi beszédre készülve olyan gondolatokra lelt, amelyek nagyon találóak a mai viszonyainkra. István királyra nem azért kell emlékezni, mert a dicsõ múlt egy része, hanem azért, mert õ teremtette meg a jövõ lehetõségét. Megalkotta azokat a kereteket, amelyben megõrizhetjük értékeinket. Az elgondolkodtató ünnepi beszéd után Dorogi Sándor polgármester elismerõ oklevelet adott át azoknak a balatonszárszóiaknak, itteni vállalkozóknak, akik munkájukkal, közösségi tevékenységükkel öregbítették településünk jó hírét. A Csukás Színházban rendezett ünnepi mûsorban fellépett a Szárszó Néptáncegyüttes, majd Kellerné Hencz Ildikó népdalokat énekelt. Váradi Eszter Sára és Pankotay Péter színmûvész énekesek zenei egyvelegüket az alkalomhoz illõen az István, a király és a Honfoglalás dalaival koronázták meg."

Siófoki Szuperinfó 2014 szeptember 17-ei számában is írtak rólunk

A Balatonszárszói Közösségért végzett kiemelkedő tevékenységérért kitüntető oklevelet kapott a balatonszárszói Napfényudvar Minigazdaság Állatsimogató.

gyerekprogram Balaton"A júniusban megnyitott Napfényudvar Minigazdaság és Állatsimogató Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának elismerésében részesült a nyár végén. A polgármesteri hivatal a kisállat simogató bevezetését, működését jutalmazta ezzel a díjjal, és a ház körüli állatokat, háztáji gazdálkodást bemutató minigazdaság a látogatóitól is csupa pozitív visszajelzéseket kapott.

– Két hónapja vagyunk nyitva, és a nyár a várakozásainkhoz mérten alakult. – mondja Kiss György, a Napfényudvar vezetője. – Most ősszel főként az általános iskolák és az óvodák felé nyitnánk, csoportos látogatásokat szerveznénk, ugyanis a nálunk bemutatott állatok a legtöbb tanár véleménye szerint egy teljes biológia óra anyagát lefedheti. Minigazdaságunkban megismerkedhetnek a gyerekek a magyar ház körüli állatokkal, őshonos fajokkal, és egy teljes baromfiudvart láthatnak, simogathatnak nyuszit, bárányt, malacot, lovat, kecskét. – meséli Kiss György.

A szárszói Napfényudvar az őszi időszakra számos programmal készül. A gazdaság csatlakozott az október 22-től november 2-ig tartó Nyitott Balaton akcióhoz, aminek keretében az iskolai, óvodai őszi szünet idején különböző programokkal várják a gyerekeket. A bemutató udvarhoz kapcsolódó foglalkoztató programok várják az érdeklődőket, nyitva lesz a simogató, és a bemutató udvar, mely a nyitás óta újabb kisállatokkal bővült. A látogatók már egy új pónilóval, fejős kecskével, aranyfácánokkal, fogolypárral és még több befogadott nyuszival, kacsával találkozhatnak.

Milei Barbara"

Ennél cukibb program nincs is a Balatonnál! – velvet.hu

"Próbálkoztunk már a Balatonon állatos programokkal, és épp Balatonszárszón szomorodtunk el rettenetesen, amikor hüllőket látogattunk. Szerencsére ugyanezen a településen találtuk meg a legeslegjobb állatos programot, amit tényleg nemcsak gyerekeknek ajánlunk – mi több mint egy órán át bámultuk a madarakat, kiskecskéket, és a vemhes lovat.
A Napfényudvar Minigazdaság-Állatsimogató június 13-án nyitott, úgyhogy már bátran beillesztheti ön is a balatoni programok közé. Addig is nézze meg videónkon, mi minden várja majd ott!"

Eredeti cikk a velvet.hu oldalán.