Siófoki Szuperinfó 2014 szeptember 17-ei számában is írtak rólunk

A Balatonszárszói Közösségért végzett kiemelkedő tevékenységérért kitüntető oklevelet kapott a balatonszárszói Napfényudvar Minigazdaság Állatsimogató.

gyerekprogram Balaton"A júniusban megnyitott Napfényudvar Minigazdaság és Állatsimogató Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának elismerésében részesült a nyár végén. A polgármesteri hivatal a kisállat simogató bevezetését, működését jutalmazta ezzel a díjjal, és a ház körüli állatokat, háztáji gazdálkodást bemutató minigazdaság a látogatóitól is csupa pozitív visszajelzéseket kapott.

– Két hónapja vagyunk nyitva, és a nyár a várakozásainkhoz mérten alakult. – mondja Kiss György, a Napfényudvar vezetője. – Most ősszel főként az általános iskolák és az óvodák felé nyitnánk, csoportos látogatásokat szerveznénk, ugyanis a nálunk bemutatott állatok a legtöbb tanár véleménye szerint egy teljes biológia óra anyagát lefedheti. Minigazdaságunkban megismerkedhetnek a gyerekek a magyar ház körüli állatokkal, őshonos fajokkal, és egy teljes baromfiudvart láthatnak, simogathatnak nyuszit, bárányt, malacot, lovat, kecskét. – meséli Kiss György.

A szárszói Napfényudvar az őszi időszakra számos programmal készül. A gazdaság csatlakozott az október 22-től november 2-ig tartó Nyitott Balaton akcióhoz, aminek keretében az iskolai, óvodai őszi szünet idején különböző programokkal várják a gyerekeket. A bemutató udvarhoz kapcsolódó foglalkoztató programok várják az érdeklődőket, nyitva lesz a simogató, és a bemutató udvar, mely a nyitás óta újabb kisállatokkal bővült. A látogatók már egy új pónilóval, fejős kecskével, aranyfácánokkal, fogolypárral és még több befogadott nyuszival, kacsával találkozhatnak.

Milei Barbara"

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.